Αλάτι vs Ζάχαρη – Ποιο είναι χειρότερο για την υγεία σας;

Sin categoría

Αλάτι εναντίον ζάχαρης

Τα τρόφιμα και τα ποτά είναι η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών μας. Είναι ο λόγος που επιβιώσαμε τόσο καιρό και κάπως καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στον μικρό γαλαζοπράσινο πλανήτη μας. Ενώ η ύπαρξη και η εξέλιξή μας μπορεί επίσης να εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη δύναμη αυτού που τρώμε. Μερικά βιβλία, όπως το «Catching Fire: How Cooking Made Us Human» του Richard Wrangham και το «An Edible History of Humanity» του Tom Standage, είναι αφιερωμένα στο θέμα. Η υγεία μας και ο γενετικός μας κώδικας εξαρτώνται άμεσα από τα προϊόντα που καταναλώνονται. Μας βοήθησαν να εφεύρουμε τη γεωργία και να εκτρέφουμε κτηνοτροφία. Τα μπαχαρικά είναι επίσης σημαντικά. Μας βοηθούν να μεταφέρουμε τους αισθητήριους υποδοχείς μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά καλά για το πώς λειτουργεί το σώμα μας.

Α, η ζωή και η υπέροχη χαρά του φαγητού δεν θα ήταν ίδια χωρίς αυτά. Ανήκουν όμως στη λεγόμενη «Λευκή Τριάδα του Θανάτου». Περιλαμβάνει ζάχαρη, αλάτι και αλεύρι. Τώρα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. Όχι κάθε πρέζα ζάχαρη και αλάτι θα σας σκοτώσουν σε μια στιγμή. Αλλά οι εκλεπτυσμένες εκδοχές τους προστίθενται πολύ συχνά στα πρόχειρα φαγητά που περιλαμβάνουν τις περισσότερες κακές διατροφικές μας συνήθειες. Είναι επίσης αρκετά ελκυστικοί. Η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, καρκίνο, υπέρταση, διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και επίπεδα χοληστερόλης και χρόνια ακμή.

Φυσικά, η αγορά στις μέρες μας προσφέρει πολλές φυσικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν με σκοπό τη χαλάρωση και την εναρμόνιση των καρδιακών παλμών. Όπως η Diastine . Η απόλαυση της σωστής καρδιαγγειακής ευεξίας μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω της κατανάλωσης τροφής για ανοσία .

Άρα, αλάτι έναντι ζάχαρης – το οποίο είναι χειρότερο για την υγεία μας;

Οι ιδιότητες της ζάχαρης και του αλατιού – Πόσο διαφορετικές είναι;

ζάχαρη και ένα ακουστικό γιατρού

Το αλάτι και η ζάχαρη έχουν πολύ λίγα κοινά. Τόσο χημικά όσο και όταν συγκρίνουμε τα γούστα τους. Το πρώτο είναι κατασκευασμένο από ιοντικά συνδεδεμένο νάτριο και χλωρίδιο. Και το τελευταίο αποτελείται από οξυγόνο, υδρογόνο και άνθρακα τα οποία συνδυάζονται ομοιοπολικά. Αλλά μπορούν επίσης να μοιάζουν αρκετά. Η πιο κοινή μορφή τους είναι η κρυσταλλική και, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι άοσμες και άχρωμες.

Εφαρμόζονται εδώ και αιώνες για τους ακόλουθους σκοπούς:

 • Συντήρηση τροφίμων ·
 • Αντιβακτηριακοί παράγοντες που μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας σε ανοιχτές πληγές στην καθαρή τους μορφή.
 • Ισχυροί ενισχυτές γεύσης που τοποθετούνται σχεδόν σε κάθε φαγητό.
Το Gymnema sylvestre είναι ένα βασικό συστατικό στη φόρμουλα κάψουλας Dialine : εκτός από τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, θα μειώσει την όρεξη και θα βοηθήσει στην απώλεια επιπλέον κιλών.

Μια σύντομη ιστορία της ζάχαρης και του αλατιού στο ανθρώπινο πιάτο

γυναίκα, ζάχαρη, αλάτι

Δύσκολα θα βρείτε πιο δημοφιλείς και κοινά χρησιμοποιούμενους ενισχυτές γεύσης στην ιστορία της ανθρωπότητας από το αλάτι και τη ζάχαρη. Επιπλέον, λαμβάνονται φυσικά. Το αλάτι προέρχεται συνήθως από λίμνες αλμυρού νερού. Τα ιαματικά τους νερά τσιμπάνε το ανθρώπινο δέρμα. Το ανανεώνουν και το αναζωογονούν σκοτώνοντας τυχόν επιβλαβή βακτήρια στην επιφάνειά του. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού σε προσυσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές. Το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη. Συλλέγεται από ζαχαροκάλαμο. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «σάκχαρις» («saccharis»). Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε μόνο ως φάρμακο. Η φυσική σακχαρίνη που περιέχει αυξάνει τα επίπεδα του αίματος και χρησιμοποιούνται κατά της ζάλης. Εάν υποφέρετε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα από αυτό σε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου στο μισό δωμάτιο και να το πιείτε. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα αμέσως.

 

Ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις του αλατιού και της ζάχαρης στο ανθρώπινο σώμα;

ζάχαρη, αλάτι

Το αλάτι και η ζάχαρη παίζουν σημαντικό ρόλο στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η υπερβολή και στους δύο ενισχυτές γεύσης μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αρνητικές συνέπειες. Ποιες είναι οι κύριες βλάβες που προκαλούν στο σώμα μας; Τα έχουμε εξετάσει ξεχωριστά παρακάτω.

Εδώ είναι μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική κατανάλωση αλατιού στο ανθρώπινο σώμα:

 • Αυξήστε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
 • Υψηλές ποσότητες νατρίου στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να προκαλέσουν οίδημα και εξοικονόμηση νερού.
 • Η φυσιολογική λειτουργία των νεφρών παρεμποδίζεται.
 • Μπορείτε πραγματικά να αναπτύξετε εθισμό στο αλάτι.
 • Μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο.

Από την άλλη πλευρά, η ανάγκη για γρήγορη επίλυση ζάχαρης δεν είναι επίσης πολύ υγιεινή για εσάς. Εδώ είναι οι αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης στο ανθρώπινο σώμα:

 • Συνδέεται άμεσα με την παχυσαρκία και την αύξηση του βάρους.
 • Οι συχνές εστίες ακμής είναι επίσης συχνές για άτομα με υψηλή πρόσληψη ζάχαρης.
 • Η ζάχαρη είναι ακόμη πιο εθιστική από το αλάτι – Η γρήγορη μείωση μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, γρήγορες εναλλαγές της διάθεσης και αλλαγές στα επίπεδα ενέργειας.
 • Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και της κατανάλωσης πάρα πολλών γλυκών.
 • Υψηλός κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2, καρκίνο, υψηλή αρτηριακή πίεση και επίπεδα χοληστερόλης.

Αλάτι εναντίον ζάχαρης – Ποιο είναι χειρότερο για την ανθρώπινη υγεία;

γυναίκα που τρώει ζάχαρη

Ιστορικά, οι γιατροί έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στη συμβουλευτική σχετικά με τον περιορισμό της πρόσληψης νατρίου για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Πρόσφατα, ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη νέες έρευνες και μελέτες. Παραδόξως, τα περισσότερα από αυτά δείχνουν ότι τα πρόσθετα σάκχαρα είναι πιο επικίνδυνα συνολικά. Μπορεί να μην θέλετε να το πιστέψετε, αλλά η ζάχαρη βλάπτει την καρδιά περισσότερο από το αλάτι.

Η υπερβολική πρόσληψη εξευγενισμένων σακχάρων μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο μεταβολισμό του σώματος και σε χρόνια φλεγμονή. Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2. Ορισμένοι τύποι μορίων σακχάρου, που ονομάζονται φρουκτόζη, υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο από το ήπαρ. Η δραστηριότητά του επίσης παρεμποδίζεται σοβαρά λόγω της υπερβολικής πρόσληψης γλυκών.

Η σύγχρονη επιστήμη έχει προχωρήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Είναι δυνατή η αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων του αλατιού και της ζάχαρης στο ανθρώπινο σώμα εφαρμόζοντας ένα ευρύ φάσμα φυσικών λύσεων βελτίωσης των καρδιακών παλμών. Όπως η SugaNorm, η εσωτερική ηρεμία και οι καλύτερες κάψουλες τόνου σώματος.

Ποιος είναι λοιπόν ο νικητής; Είναι το αλάτι πιο επικίνδυνο για εμάς και την ευημερία μας από τη ζάχαρη; Ή το αντίστροφο? Ας ανακαλύψουμε!

Ετυμηγορία: Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένων σακχάρων είναι πιο επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία από το αλάτι. Το νάτριο είναι πολύ σημαντικό για την κανονική λειτουργία του στοιχείου του οργανισμού. Ωστόσο, θυμηθείτε να περιορίσετε την ημερήσια πρόσληψη και των δύο!

Η διατήρηση της σωστής ισορροπίας είναι το παν!

γυναίκα, αλάτι, κουζίνα

«Εξασκηθείτε να αφήσετε ό, τι φοβάστε να χάσετε», λέει ο Master Yoda στη σειρά Star Wars. Και είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο. Οτιδήποτε γίνεται εμμονή έχει τη δύναμη να μας σκοτώσει. Να το θυμασαι. Η ζάχαρη και το αλάτι είναι πολύ σημαντικά για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Απλώς μην τα δοκιμάζετε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια καλή ισορροπία σε όλα όσα βάζετε στο πιάτο σας. Θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Previous
Μύθοι και θρύλοι του αλεξίσφαιρου καφέ – Τι είναι πραγματικά;
Next
Varicream – Κρέμα για κιρσώδεις φλέβες. Λειτουργεί ή είναι απάτη;

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *