«Καλά» ωμέγα -3 λιπαρά οξέα – καλό για την καρδιά!

Sin categoría

"Καλά" ωμέγα -3 λιπαρά οξέα - καλό για την καρδιά!

Το ονομάζουμε «καλά» ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , κυρίως λόγω των πλεονεκτημάτων τους για την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα. Είναι ένας τύπος λιπαρού οξέος που απαντάται κυρίως σε προϊόντα αλιείας. Το σώμα μας δεν τα παράγει, αλλά το επηρεάζουν εξαιρετικά. Για το λόγο αυτό, συχνά ακούμε ότι οι άνθρωποι ψάχνουν έναν τρόπο να τα πάρουν, τόσο μέσω της διατροφής και περισσότερων ψαριών που τρώνε, όσο και μέσω φυσικών προϊόντων με περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός ω-3 κρύβει τρεις τύπους λιπαρών οξέων (άλφα-λινολεϊκό οξύ και δύο από τα παράγωγά του). Ανήκουν με τη σειρά τους στην ομάδα των «καλών» λιπαρών. Αυτό σημαίνει ότι είναι χρήσιμα για το σώμα και συμβάλλουν στην καλή κατάσταση ολόκληρου του οργανισμού. Έχουν την ικανότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό και να ενισχύουν τη διαδικασία της καύσης των περιττών θερμίδων από το σώμα. Είναι καλά για την καρδιά και καλή χοληστερόλη.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα και ποιες είναι οι άλλες ευεργετικές τους ιδιότητες, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Ωμέγα 3 Λιπαρά οξέα ιχθυελαίου – τι είναι αυτά;

Ωμέγα 3 γρασίδι οξέα

Το ιχθυέλαιο, ή ωμέγα 3, είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Συμμετοχή σε μια σειρά σημαντικών βιοχημικών διεργασιών.

Αυτά τα οξέα δεν μπορούν να συντεθούν στο σώμα από άλλες μη ουσιώδεις ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα του ιχθυελαίου δεν σχηματίζονται στο σώμα μας, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για αυτό. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τα προσθέσετε.

Έχει αποδειχθεί ότι το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να συνθέτει ωμέγα 3 γρηγορότερα, σε περίπτωση που παράλληλα με αυτή τη σύνθεση ρέει και αυτή των ωμέγα 6. λιπαρών οξέων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι θέλουν να επωφεληθούν από φυσικά προϊόντα που περιέχουν Ωμέγα 3 ιχθυέλαιο, 6 και 9 λιπαρά οξέα μαζί.

Σε τι χρησιμοποιούνται τα Ω-3;

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις. Είναι εξαιρετικά υγιή και η εφαρμογή τους μπορεί να ποικίλει. Αν θέλουμε να δώσουμε την πιο ακριβή απάντηση, σύμφωνα με πολλές μελέτες, όπως αυτή των επιστημόνων της Νέας Υόρκης, τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μας προστατεύσουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, η αρθρίτιδα, διατηρώντας το δέρμα νεανικό και φρέσκο. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των ω-3 λιπαρών οξέων είναι η διατήρηση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος και της καρδιάς.

Τα ωμέγα-3 οφέλη για μια υγιή καρδιά;

Ωμέγα-3 οφέλη για την καρδιά

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να είναι πολύ ευεργετικά για μια υγιή καρδιά. Μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των αιμοφόρων αγγείων και του συστήματος. Διαφορετικά, μπορεί να τα βλάψει, τα οποία με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε πολύπλοκες ασθένειες, με κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής. Για το λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε περισσότερα ψάρια που περιέχουν ωμέγα -3 – οι καρδιακές λιπαρές οξέες είναι τόσες πολλές! Δείτε τι περιλαμβάνουν τα κυριότερα:

 • Μειώστε τα τριγλυκερίδια · η γυναίκα τρώει αβοκάντο
 • Μικρή μείωση της αρτηριακής πίεσης.
 • Μείωση της πήξης του αίματος.
 • Μικρότερος κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής ανεπάρκειας.
 • Ισορροπία ακανόνιστων καρδιακών παλμών.
 • Η ριβοφλαβίνη, η οποία βρίσκεται επίσης στα ψάρια, έχει επίσης ιδιότητες που ισορροπούν τον τόνο και την ενέργεια στο σώμα. Για το λόγο αυτό, περιλαμβάνεται επίσης στις κάψουλες βιολογικής φόρμουλας FrioCard και CardiLine .

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φροντίζουν για την καλή υγεία του εγκεφάλου και του καρδιαγγειακού συστήματος. Έχουν επίσης τη σημαντική λειτουργία να μας προστατεύουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, το εγκεφαλικό, η αρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.

Μπορεί επίσης να ειπωθεί ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν τεράστια σημασία από αισθητικής άποψης. Υποστηρίζουν τη νεότητα, τη φρεσκάδα και τη λάμψη του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών. Όχι στην τελευταία θέση, αυτά τα οξέα υποστηρίζουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και την υποδόρια επιφάνεια, φροντίζουν για την αναγέννηση των κυττάρων κ.λπ.

Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Κάθε ένα από αυτά διακρίνεται από τη φύση, τη σύνθεση, τον σκοπό και το χρήσιμο αποτέλεσμα.

Εκτός από τα Ω -3 για την καρδιά – Τι άλλα οφέλη έχουν τα λιπαρά οξέα;

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν άλλα οφέλη: δεν επιλέγονται τυχαία από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η επιστήμη έχει επίσης μελετήσει πολλά και επιβεβαιώσει τα οφέλη των ω-3, και όχι μόνο για την καρδιά. Εδώ θα απαριθμήσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά και ορατά οφέλη που έχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σώμα μας:

 • Ενυδατώστε το δέρμα και διατηρήστε ένα απαλό και παχουλό 369
 • Μειώστε τη φλεγμονή
 • Διαστολή αιμοφόρων αγγείων
 • Μειώστε τις εναποθέσεις λίπους στο σώμα
 • Προσθέστε λάμψη στα μαλλιά
 • Ενισχύστε τα μαλλιά
 • Εξισορροπήστε το pH του τριχωτού της κεφαλής και προστατέψτε το από ερεθισμούς
 • Χαμηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης στο σώμα
 • Τονώστε την ανάπτυξη των μυών

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ιδιότητες και οι ευεργετικές επιδράσεις των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο σώμα είναι πολλές. Η ευεργετική τους επίδραση στους μυς και τα οστά είναι ένας λόγος για τους αθλητές να δώσουν έμφαση στην πρόσληψη διαφόρων τροφίμων πλούσιων σε αυτά τα οξέα.

Πόσα Ωμέγα-3 ημερησίως συνιστώνται;

ωμέγα 3

Η απάντηση στο πόσα ωμέγα-3 συνιστώνται ημερησίως δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη. Εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας. Πάνω απ ‘όλα, η κατανάλωση θαλασσινών και φυτικών πηγών ωμέγα-3 είναι σημαντική.

Οι απόψεις των επιστημόνων σχετικά με το πόσο συνιστώνται ωμέγα-3 ημερησίως μπορεί να διαφέρουν. Μερικοί προτείνουν 250mg, ενώ άλλοι λένε 1g. Είναι ίσως καλύτερο να βρίσκεστε στη μέση και να παίρνετε 500mg. και ακόμη καλύτερα αν αυτό περιλαμβάνει επίσης ωμέγα-3, 6 και 9. λιπαρά οξέα. Μια ιταλική μελέτη που επικεντρώθηκε σε άτομα με καρδιακά προβλήματα που έλαβαν 850 mg ωμέγα-3 ημερησίως για τρεισήμισι χρόνια έδειξε ότι μείωσε την πιθανότητα επίθεσης από καρδιάς σε ενάμιση χρόνο. Για εκείνους των οποίων τα επίπεδα τριγλυκεριδίων είναι υψηλά, συνιστάται ακόμη υψηλότερη δόση – έως 3000-4000mg ημερησίως. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να παίρνουν μόνοι τους τέτοιες ποσότητες ωμέγα-3, αλλά να συμβουλευτούν πρώτα έναν γιατρό.

Εάν είστε λάτρεις των ψαριών, ζείτε υγιεινά και τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα, τότε το σώμα σας θα πρέπει να λαμβάνει αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το πιο πλούσιο ψάρι σε ω-3 είναι ο σολομός, ακολουθούμενο από τη ρέγγα και τον τόνο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ενδιαφέρεστε τόσο για το πώς συνιστώνται ωμέγα-3 την ημέρα, αλλά απλώς συνεχίστε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Πώς να επιλέξετε πλούσια σε ωμέγα-3 τρόφιμα;

Τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3

Μεταξύ των πιο δημοφιλών ω-3 τροφών που αποτελούν φυσικές πηγές αυτού του τύπου λιπαρών οξέων είναι διάφοροι τύποι ψαριών. Εσείς οι ίδιοι έχετε την ευκαιρία να καθορίσετε την πηγή με την οποία θα ταΐσετε το σώμα σας με αυτήν την πολύτιμη ουσία. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες και θαλασσινά. Ως φυτικές πηγές και πλούσιες σε ωμέγα-3 τρόφιμα είναι επίσης οι διαφορετικοί τύποι ξηρών καρπών (καρύδια, αμύγδαλα, σπόροι κολοκύθας), σε λιναρόσπορους και αυγά κ.λπ.

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν επίσης μια σειρά από φυσικά προϊόντα που μπορούν να θρέψουν το δέρμα σας και ολόκληρο το σώμα σας με χρήσιμα εκχυλίσματα. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι FrioCard και CardiLine , οι οποίες περιέχουν έναν τύπο ενέργειας με φυσικό τρόπο. Τα συστατικά τους έχουν επίσης θετικές ιδιότητες στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τα φυσικά προϊόντα είναι ένα σημαντικό συστατικό απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του σώματος και επομένως η τακτική παροχή τους θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σας στην κουζίνα.

Η απάντηση είναι εύκολη: φάτε περισσότερο ψάρι!

Τα ψάρια συχνά δεν υπάρχουν στα καθημερινά γεύματα πολλών από εμάς. Και μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους: ψητά ψάρια, φούρνο ή σούπα! Ανακατέψτε μια γρήγορη σαλάτα με ψάρι, ανακατεύοντας απλά μαρούλι παγόβουνου, καλαμπόκι, κρεμμύδια και τόνο. Αυτά τα μικρά βήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε τουλάχιστον μερικά ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, ωστόσο, θα μας βοηθήσουν πολύ!

Previous
Cardio Active: ομαλοποιήστε την αρτηριακή πίεση και φροντίστε την καρδιά σας, φυσικά
Next
Sebopura – Καθαριστική αναθεώρηση κρέμας προσώπου για ακμή και σμήγμα. Δουλεύει?

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *