Καφεΐνη – Για απώλεια βάρους, γρηγορότερο μεταβολισμό και περισσότερη ενέργεια!

Sin categoría

καφεΐνη, καφές

Η καφεΐνη είναι το ενεργό συστατικό στο αρωματικό φλιτζάνι του καφέ που έχουμε συνηθίσει να ξεκινάμε το πρωί μας. Όντας ένας ισχυρός διουρητικός και τονωτικός παράγοντας, είναι συχνά παρόν στη σύνθεση διαφόρων φυσικών μέσων καθίζησης. Είτε είναι είτε όχι σε μαγειρεμένη μορφή πράσινου καφέ, είτε μεταξύ των συστατικών των σταγόνων SlimDropico . Η καφεΐνη είναι παντού γύρω μας σε προσιτή τιμή – για ποτό, σκόνη, δισκία. Γνωρίζουμε όμως αρκετά για τα οφέλη, τις βλάβες και τις δράσεις του;

Η καφεΐνη είναι το ενεργό συστατικό στον καφέ και ένα άλλο αγαπημένο ποτό: το κακάο. Ωστόσο, το γνωστό κύριο συστατικό της μαύρης σοκολάτας περιέχει επίσης ένα άλλο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) – τη θεοβρωμίνη. Περιέχει το χαζό σώμα και τις ιδιότητες ενίσχυσης της λίμπιντο. Προσοχή, η αγαπημένη σας ζεστή σοκολάτα είναι συχνά υψηλή σε εκλεπτυσμένα σάκχαρα που οδηγούν σε εθισμό.

Ως κατηγοριοποίηση, η καφεΐνη ανήκει στους λεγόμενους «μαλακούς διεγερτές». Φυσικά, δεν συνιστάται να το παρακάνετε. Διαφορετικά, θα πραγματοποιηθεί μια μακρά αναζήτηση στα φόρουμ του Διαδικτύου, πώς να φτιάξετε μια μάσκα ύπνου. Προκαλεί τον εγκέφαλο να συνθέσει και να απελευθερώσει υψηλότερες συγκεντρώσεις ωκυτοκίνης. Αυτό σας κάνει πιο ευτυχισμένους και με αυξημένη διάθεση, αλλά επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό σας, καταπρανοντας την όρεξή σας. Έχετε περισσότερη ενέργεια και καίτε περιττό λίπος, θερμίδες και κιλά χωρίς να το αισθάνεστε.

Φυσικά, η καφεΐνη μπορεί επίσης να βλάψει αν το παρακάνετε. Θα σας κάνει νευρικούς και πιο ευαίσθητους στο άγχος και την ένταση. Μπορεί επίσης να σας στερήσει την ικανότητα να κοιμάστε πραγματικά. Ταυτόχρονα, η καφεΐνη έχει επίσης πολλά οφέλη: αυξημένη συγκέντρωση και βελτίωση της μνήμης, για παράδειγμα.

Ας μάθουμε περισσότερα για την καφεΐνη και τη δράση της μαζί!

Η δράση της καφεΐνης – Τα οφέλη και οι βλάβες της είναι μαζί μας από το πρωί έως το βράδυ!

καφεΐνη, φλιτζάνι, κανάτα

Ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας ξεκινά τα πρωινά της με ένα αρωματικό και δελεαστικό φλιτζάνι καφέ το πρωί. Και τους αρέσει να συνεχίζουν τη μέρα τους μαζί του. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που δεν τον φτάνει σε περιόδους ανάγκης για σωματική και ψυχική διέγερση. Σύμφωνα με την ιατρική εγκυκλοπαίδεια των διαδικτυακών φαρμακείων «Framar», ο καφές είναι παρών στο καθημερινό μενού πάνω από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό συμβαίνει στις διάφορες μορφές του. Υπάρχει καφεΐνη σε μορφή σκόνης και δισκίου. Τα δισκία με καφεΐνη προτιμώνται στην πραγματικότητα από τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης για να βοηθήσουν στην καύση του περιττού λίπους και των θερμίδων για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Ποια είναι όμως ακριβώς η δράση της καφεΐνης; Είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο και η πιο δημοφιλής διέγερση του ΚΝΣ. Επιπλέον, η καφεΐνη είναι μία από τις λίγες χημικές ενώσεις με πραγματικά αποδεδειγμένα οφέλη για απώλεια βάρους και γρήγορο μεταβολισμό. Αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε θεοβρωμίνη, θεοφυλλίνη και χλωρογενικό οξύ. Το πρώτο φλιτζάνι καφέ της ημέρας εκτιμάται ότι αυξάνει τη σωματική και πνευματική δραστηριότητα κατά σχεδόν 25%. Κάθε επόμενο – κατά 10-15%.

Η πιο γνωστή δράση της καφεΐνης είναι η τόνωση του σώματος και του μυαλού. Είναι περισσότερο από καλά μελετημένο από την επιστήμη. Ο καφές μας αναζωογονεί και βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωσή μας εμποδίζοντας έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη. Αυτό εντείνει την καύση των νευρώνων και την απελευθέρωση ντοπαμίνης και νορεπινεφρίνης, κορεσμένη με ενέργεια.

καφεΐνη, δημητριακά

Μερικές από τις γνωστές βλάβες της καφεΐνης είναι:

 • Νευρικότητα, άγχος και εύκολη ευερεθιστότητα.
 • Αϋπνία και χρόνια κόπωση.
 • Σφίξιμο χεριών και άκρων.
 • Η υπερβολική καφεΐνη αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
 • Διαταραχές του γαστρεντερικού;

Τα οφέλη της καφεΐνης, με μέτρια χρήση, είναι:

 • Καλύτερες δεξιότητες μνήμης και συγκέντρωσης.
 • Αυξημένη διάθεση και αίσθημα σφριγηλότητας.
 • Ταχύτερος μεταβολισμός.
 • Επιταχυνόμενες διαδικασίες καύσης περιττού λίπους (λυόλυση) και θερμίδων.
 • Διεγείρει τη συνολική δραστηριότητα του ΚΝΣ.

Διατροφή με καφεΐνη για απώλεια βάρους – Ποιες τροφές είναι πιο κορεσμένες με την ουσία;

διατροφή, καφεΐνη

Όσο λαμβάνεται σε μέτριες ημερήσιες ποσότητες, η καφεΐνη φέρνει πολλά οφέλη στο ανθρώπινο σώμα και την ψυχή. Ειδικά όσον αφορά την απώλεια βάρους. Πολλές παγκοσμίου φήμης δίαιτες περιλαμβάνουν καφεΐνη ή οποιαδήποτε από τις μορφές καφέ (άνυδρη καφεΐνη, πράσινος καφές) για να επιταχυνθεί η μεταβολική δραστηριότητα. Η κατανάλωση καφέ μέτριας έντασης 40 έως 60 λεπτά πριν από την προπόνηση δίνει ενέργεια και διεγείρει τη μυϊκή συστολή και σύνθεση.

Φυσικά, όποια δίαιτα καφεΐνης ακολουθείτε, λάβετε υπόψη ότι ο καφές, με τη μορφή του οποίου η ουσία καταναλώνεται συχνότερα, δεν πρέπει να περιέχει πρόσθετα. Ξεχάστε το καφέ ή το λευκό γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα. Εάν ο καθαρός καφές σας είναι τόσο πικρός και δυσάρεστος στη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια μερικές πρέζες κανέλα. Εκτός από το ότι είναι χρήσιμο για τα καλά επίπεδα ανοσίας και το δέρμα που μοιάζει με δέρμα, είναι επίσης δημοφιλές ως τρόπος ενίσχυσης της λίμπιντο.

[irp]

Επειδή επιταχύνει τις διαδικασίες καύσης λίπους και θερμίδων και λειτουργεί για γρήγορη σκλήρυνση, η καφεΐνη έχει χώρο όχι μόνο στις δίαιτες απώλειας βάρους. Είναι επίσης παρόν ως βασικό συστατικό σε πολλά εντελώς βιολογικά προϊόντα για να πάρει το σχήμα του. Αυτός είναι ο ρόλος μιας από τις παραλλαγές του – του πράσινου καφέ – στη σύνθεση του IdealSlim .

Ποιες είναι όμως οι πιο ωφέλιμες τροφές καφεΐνης που πρέπει να συμπεριλάβετε σε μια δίαιτα αδυνατίσματος; Παραθέσαμε τα πιο εύκολα προσβάσιμα από αυτά παρακάτω:

 • Καθαρός μαύρος καφές?
 • Καθαρό κακάο και μαύρη σοκολάτα.
 • Μαύρο και πράσινο τσάι?
 • Γκουαράνα;
 • Yerba mate?
 • Όλα τα φρέσκα και όξινα γάλατα, καθώς και το παγωτό, η γεύση του οποίου θυμίζει αυτή του κακάο.

Τι είναι η απόσυρση της καφεΐνης και τα συμπτώματά της;

απόσυρση καφεΐνης, φλιτζάνι καφέ

Η υπερβολή με κάθε είδους ουσία έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, την ψυχή και την κοινωνική μας ζωή. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικά οφέλη και βλάβη. Σχεδόν όλοι οι λάτρεις του αρωματικού τονωτικού φλιτζανιού καφέ υποφέρουν από την απουσία του το πρωί. Και ενώ ορισμένοι περιορίζονται σε αυτό, σε άλλους μιλάμε για πραγματική απόσυρση της καφεΐνης.

Η Αμερικανική Psychυχιατρική Εταιρεία (APA) το θεωρεί ήδη μια πλήρη ψυχολογική διαταραχή. Σε αντίθεση με τα σημάδια εθισμού στην καφεΐνη, η απόσυρση από την καφεΐνη αντιπροσωπεύει το ακριβώς αντίθετο. Πολλοί λάτρεις του καφέ δεν το πιστεύουν, αλλά έχει τα έντονα συμπτώματά του.

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της απόσυρσης της καφεΐνης περιλαμβάνουν:

 • Εξαιρετικά έντονος πονοκέφαλος και ημικρανία
 • Πολύ εύκολο να κοιμηθείτε και συνεχής υπνηλία.
 • Εξάντληση και έλλειψη ενέργειας.
 • Ναυτία, έμετος, διάρροια ή δυσκοιλιότητα.
 • Μυϊκός πόνος, δυσκαμψία και κράμπες.

Καφεΐνη – το παίρνω μέτρια την ημέρα, μου κάνει καλό!

κόκκοι καφέ

Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νευροδιεγερτικά του ΚΝΣ και η πιο καταναλωμένη ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο. Οι επιστήμονες έχουν ακόμη διαπιστώσει την παρουσία ψυχικής και σωματικής απόσυρσης από αυτό. Είναι μια από τις λίγες ουσίες με πραγματική δράση υπέρ της απώλειας βάρους και της επιτάχυνσης του μεταβολισμού και της λύσης. Αλλά θυμηθείτε ότι η υπερβολή σε όλα μπορεί να είναι επιβλαβής. Επομένως, καταναλώστε για ευθυμία και λεπτή μέση, αλλά σε μέτρια ποσότητα την ημέρα! Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το ρόφημα κακάο Black Latte για ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας και να λιώσετε το περιττό λίπος!

Previous
Αφαίρεση κεριού αυτιού – Είναι καθαρισμός των αυτιών του μωρού σας τραγωδία;
Next
Φυλαχτό χρημάτων

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *