Μύκητας ποδιών και ποδιών αθλητή

Sin categoría

μανιτάρια

Το πόδι του αθλητή, που ονομάζεται επίσης tinea pedis, είναι μια μεταδοτική μυκητιακή λοίμωξη που επηρεάζει το δέρμα στα πόδια. Μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στα νύχια των ποδιών και στα χέρια. Ο μύκητας των ποδιών προκαλεί φουσκάλες, ερεθισμό, κνησμό, κακές οσμές κ.λπ. Η μυκητιασική λοίμωξη ονομάζεται πόδι αθλητή, επειδή συνήθως οι αθλητές είναι εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο από αυτό. Υγιή πόδια να δείχνουν; Exodermin , για όμορφα και φρέσκα πόδια.

Το πόδι του αθλητή δεν είναι σοβαρή ασθένεια, αλλά μερικές φορές είναι ύπουλο και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολο να θεραπευτεί, ειδικά σε άτομα με διαβήτη ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα .

Ποιες είναι οι αιτίες των μυκήτων;

Το πόδι του αθλητή εμφανίζεται όταν ο μύκητας του tinea αναπτύσσεται στα πόδια. Είναι δυνατόν να μολυνθεί ο μύκητας μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένο άτομο ή αγγίζοντας επιφάνειες μολυσμένες από τον ίδιο τον μύκητα. Ο μύκητας ευδοκιμεί σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα. Βρίσκεται συνήθως σε ντους, αποδυτήρια και γύρω από πισίνες (αυτό εξηγεί γιατί οι αθλητές επηρεάζονται περισσότερο από αυτό).

Ποιος κινδυνεύει;

γυναίκα με μανιτάρια

Οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί από μύκητες, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που αυξάνουν τον κίνδυνο. Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο επίθεσης από μύκητες περιλαμβάνουν:

 • Επίσκεψη σε δημόσιους χώρους ξυπόλητος, ιδίως αποδυτήρια, ντους και πισίνες
 • Κοινή χρήση κάλτσες, παπούτσια ή πετσέτες με μολυσμένο άτομο
 • Φορά στενά, κλειστά παπούτσια
 • Κρατώντας τα πόδια σας βρεγμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα
 • Έχοντας ιδρωμένα πόδια
 • Έχοντας έναν μικρό τραυματισμό στο δέρμα ή τα νύχια στο πόδι

Ποια είναι τα συμπτώματα των μυκήτων;

πόδια

Υπάρχουν πολλά πιθανά συμπτώματα που μπορούν να εντοπιστούν στο πόδι του αθλητή, τα οποία περιλαμβάνουν:

 • Κνησμός, μυρμήγκιασμα και κάψιμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών ή στα πέλματα των ποδιών.
 • Φουσκάλες και φουσκάλες στα πόδια που φαγούρα.
 • Ρήξη και ξεφλούδισμα του δέρματος στα πόδια, συχνότερα μεταξύ των δακτύλων των ποδιών και στα πέλματα.
 • Ξηρό δέρμα στα πέλματα ή στα πλάγια του ποδιού.
 • Τα νύχια είναι κίτρινα ή σκούρα, παχιά και εύθραυστα.
 • Τα νύχια των ποδιών πέφτουν από το κρεβάτι των νυχιών.
 • Ασχημη μυρωδιά.

 

Πώς διαγιγνώσκεται το πόδι του αθλητή;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει το πόδι του αθλητή με βάση τα συμπτώματα. Or, κάντε ένα δερματικό τεστ αν δεν είστε σίγουροι αν μια μυκητιασική λοίμωξη προκαλεί τα συμπτώματά σας.

Η δοκιμή υδροξειδίου του καλίου της δερματικής βλάβης είναι η πιο κοινή δοκιμή για τη διάγνωση του μύκητα των ποδιών. Σε αυτή τη δοκιμή, μια μικρή περιοχή μολυσμένου δέρματος αποξέεται και εναποτίθεται σε υδροξείδιο του καλίου. Το KOH καταστρέφει τα φυσιολογικά κύτταρα και αφήνει άθικτα τα μυκητιακά κύτταρα, τα οποία γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμα με μικροσκόπιο.

 

Μύκητες και μύκητες: θεραπείες

γυμνά πόδια στην παραλία

Οι μύκητες και οι μυκητιάσεις συχνά υποτιμούνται ή απλά αντιμετωπίζονται με σπιτικές θεραπείες όπως χλωρίνη ή κάποια απλή κρέμα. Αν και η θεραπεία των μυκήτων δεν απαιτεί πάντα φάρμακα, θα ήταν χρήσιμο να κατανοήσουμε την πρόοδο της λοίμωξης, να παρέμβουμε άμεσα και επαρκώς.

Τα μανιτάρια μπορούν να αντιμετωπιστούν με τοπικά αντιμυκητιασικά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή ή με μικροναζόλη, τερβιναφίνη, κλοτριμαζόλη, βουτεναφίνη, τολναφτάτη κ.λπ.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία μυκήτων είναι: τοπική κλοτριμαζόλη, από του στόματος όπως η ιτρακοναζόλη, η φλουκοναζόλη ή η τερμπιναφίνη, για στοματική χρήση, τοπικά στεροειδή φάρμακα για τη μείωση της επώδυνης φλεγμονής, αντιβιοτικά από το στόμα εάν αναπτυχθούν βακτηριακές λοιμώξεις λόγω του δέρματος και των φουσκάλων.

Οι θεραπείες που πρέπει να πραγματοποιούνται στο σπίτι επίσης για προληπτικούς σκοπούς: μπορείτε να μουλιάσετε τα πόδια σας σε αλμυρό νερό ή αραιωμένο ξύδι για να στεγνώσουν οι φουσκάλες.

Εναλλακτική Θεραπεία: Το έλαιο τσαγιού, γνωστό και ως έλαιο τσαγιού, χρησιμοποιείται συχνά ως εναλλακτική θεραπεία για τη θεραπεία του ποδιού και του μύκητα του αθλητή με κάποια επιτυχία. Ένας άλλος καλός τρόπος για να φροντίσετε τα πόδια σας είναι να επιλέξετε φυσικά προϊόντα όπως η κρέμα Zenidol .

Επιπλοκές

παπούτσια

Οι μύκητες και η μυκητίαση των ποδιών, αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, οδηγούν σε διάφορες επιπλοκές. Οι ήπιες επιπλοκές περιλαμβάνουν μια αλλεργική αντίδραση στον μύκητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φουσκάλες στα πόδια ή στα χέρια. Είναι επίσης πιθανό ότι η μυκητίαση έχει υποτροπιάσει. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν πιο σοβαρές επιπλοκές εάν αναπτυχθεί δευτερογενής βακτηριακή λοίμωξη. Σε αυτή την περίπτωση, το πόδι σας μπορεί να πρηστεί, να φλεγμονή και να προκαλέσει πόνο. Η έκκριση πύου και ο πυρετός είναι περαιτέρω σημάδια βακτηριακής λοίμωξης. Είναι επίσης πιθανό η βακτηριακή λοίμωξη να εξαπλωθεί στο λεμφικό σύστημα. Μια λοίμωξη του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του λεμφικού συστήματος ή των λεμφαδένων, με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα φυσικά προϊόντα για την καταπολέμηση του μύκητα των ποδιών και της μυκητίασης …

Μακροπρόθεσμες προοπτικές

Έτσι, οι μολύνσεις από μύκητες και μύκητες μπορεί να είναι ήπιες ή σοβαρές. Κάποιες λύνονται γρήγορα και άλλες διαρκούν πολύ. Οι λοιμώξεις γενικά ανταποκρίνονται καλά στην αντιμυκητιασική θεραπεία. Ωστόσο, μερικές φορές είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από μυκητιασικές λοιμώξεις και μπορεί να χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία με αντιμυκητιασικά φάρμακα για την πρόληψη της υποτροπής.

Πρόληψη

γυναίκα με γυμνά πόδια

Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη μυκητιασικών και μυκητιασικών λοιμώξεων:

 • Πλύνετε τα πόδια σας με σαπούνι και νερό κάθε μέρα και στεγνώστε τα καλά, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.
 • Πλύνετε τις κάλτσες, τις κουβέρτες και τις πετσέτες σε νερό σε θερμοκρασία 60 ° C ή υψηλότερη. Ο συνδυασμός του ενδελεχούς πλυσίματος και η εφαρμογή τοπικών αντιμυκητιασικών θεραπειών θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσει τις περισσότερες περιπτώσεις. Τα παπούτσια μπορούν να απολυμανθούν χρησιμοποιώντας απολυμαντικά μαντηλάκια ή ειδικά σπρέι.
 • Εφαρμόστε μια αντιμυκητιασική σκόνη ή κρέμα στα πόδια σας κάθε μέρα.
 • Μην μοιράζεστε κάλτσες, παπούτσια ή πετσέτες με άλλους.
 • Φορέστε σανδάλια σε δημόσια ντους, γύρω από δημόσιες πισίνες και άλλους δημόσιους χώρους.
 • Φορέστε κάλτσες από ίνες που αναπνέουν, όπως βαμβάκι ή μαλλί ή από συνθετικές ίνες που απορροφούν την υγρασία μακριά από το δέρμα.
 • Αλλάξτε τις κάλτσες σας όταν τα πόδια σας είναι ιδρωμένα.
 • Αφήστε τα πόδια σας να αναπνέουν όταν είστε στο σπίτι ενώ μένετε ξυπόλητοι.
 • Φορέστε παπούτσια από υλικά που αναπνέουν.
 • Εναλλάξτε δύο ζευγάρια παπούτσια, φορώντας κάθε ζευγάρι κάθε δεύτερη μέρα, για να δώσετε χρόνο στα παπούτσια να στεγνώσουν μεταξύ των χρήσεων. Η υγρασία θα επέτρεπε στον μύκητα να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Απλά μέτρα που μπορούν να αποτρέψουν μια ύπουλη ασθένεια, η οποία αν ληφθεί εγκαίρως και επαρκώς, είναι εύκολο να επιλυθεί.

Previous
Magnetum Arthro – Επισκόπηση μαγνητικών μπαλωμάτων για πόνο στις αρθρώσεις. Τιμή, απόψεις και επίσημος ιστότοπος Ελλάδα
Next
Οδοντιατρικές λευκές λωρίδες – Αστέρι τα δόντια σε λίγα λεπτά!

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *