Οιστρογόνα και προλακτίνη – Ποια είναι η σημασία τους για το σώμα;

Sin categoría

Οιστρογόνα και προλακτίνη

ΚΑΙτα στρογόνα και η προλακτίνη ονομάζονται συχνά ορμόνες θηλυκότητας και γονιμότητας, αν και περιέχονται σε μικρές ποσότητες και στα σώματα των εκπροσώπων του ισχυρού φύλου.

Συντίθενται στις ωοθήκες και στην υπόφυση του εγκεφάλου, αντίστοιχα. Καθορίζουν την άποψη του σώματός μας και έχουν ισχυρή επιρροή στους χαρακτήρες και τις διαθέσεις μας. Λίγοι σημαίνουν ότι η αφθονία αυτού του τύπου ορμονών μπορεί να έχει έντονη αρνητική επίδραση στη σωματική διάπλαση και την ψυχή.

Σε αυτό το άρθρο, θα δώσουμε περισσότερη προσοχή στις ενέργειές τους και πώς μερικές φορές καθορίζουν τη συμπεριφορά μας.

Γυναικεία ιατρική έρευνα

Οι ορμόνες στο γυναικείο σώμα μπορεί να έχουν δημιουργήσει μια ελαφρώς αρνητική εικόνα στα μάτια της σύγχρονης κοινωνίας, καθώς συχνότερα συνδέονται με συχνές εναλλαγές της διάθεσης. Ωστόσο, είναι υπεύθυνοι για τη σωστή πορεία διαφόρων διεργασιών στο σώμα, καθώς και είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη σωστή απορρόφηση ωφέλιμων ουσιών και την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που σχηματίζεται από την υπόφυση στον εγκέφαλο τα χρόνια μετά την εφηβεία. Αν και δεν εμπλέκεται στο σχηματισμό λιπώδους ιστού και δεν ευθύνεται άμεσα για την ανάπτυξη της προτομής, παίζει βασικό ρόλο στη γαλακτογένεση και τη γαλακτοποίηση. Αυτές είναι οι διαδικασίες κατά τις οποίες το γυναικείο στήθος αρχίζει να συνθέτει γάλα και το απελευθερώνει.

Τα οιστρογόνα, από την άλλη πλευρά, παίζουν βασικό ρόλο στο πώς είναι οι γυναίκες. Είναι υπεύθυνη για την υγεία του δέρματος, τη λίμπιντο, την επιθυμία για στενή επαφή, την κατανομή του λιπώδους ιστού, τα επίπεδα ινσουλίνης. Η συγκέντρωσή του σε άνδρες και γυναίκες διεγείρει τη δράση της αυξητικής ορμόνης. Χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές ορμόνες που ονομάζονται οιστρόνη, οιστραδιόλη και οιστριόλη.

Ξέρατε ότι …?

Τα οιστρογόνα και η προλακτίνη είναι δύο από τις πιο σημαντικές ορμόνες για το γυναικείο σώμα. Το επίπεδό τους αυξάνεται 5 έως 10 φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των επόμενων μηνών. Τα επίπεδα των τελευταίων είναι επίσης συνήθως τόσο υψηλά που παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία των ωοθηκών και οι περισσότερες γυναίκες δεν μένουν έγκυες ενώ θηλάζουν τα μικρά τους. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα υγιές και σφιχτό μπούστο, εφαρμόστε τακτικά το Wow Bust και θα είστε για πάντα νέοι ξανά στο στήθος σας!

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα εξαιρετικά σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία των γυναικείων ορμονών του σώματος.

Τι είναι τα οιστρογόνα;

οιστρογόνα

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι τα οιστρογόνα έχουν σημαντική επίδραση στο σεξουαλικό σύστημα, την ανάπτυξη του σώματος, την ορμονική ισορροπία και την εμφάνιση των γυναικών. Τώρα θα δώσουμε προσοχή σε μια άλλη λειτουργία του: να συμπληρώσουμε τις λεγόμενες «αποθέσεις λίπους» στο σώμα.

Καθώς ρυθμίζει την απορρόφηση λίπους, τα οιστρογόνα συχνά προκαλούν στο σώμα μας να διατηρεί λίπος και θερμίδες. Το κάνει αυτό επειδή οι γυναίκες είναι βιολογικά προδιάθετες να κάνουν μια ζωή που χρειάζεται συνεχή παροχή θρεπτικών συστατικών.

Το έμβρυο πρέπει επίσης να διατηρήσει μια ορισμένη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί σωστά. Αυτός είναι και ο άλλος λόγος που τα οιστρογόνα προδιαθέτουν στη συσσώρευση περιττών κιλών.

Αν θέλετε να σας βοηθήσουμε να ρυθμίσετε τα επίπεδα σας, πιάστε ένα ποτήρι γάλα καρύδας ChocoLite και γίνετε σε φόρμα με μια 100% φυσική και ασφαλή μέθοδο.

Τι να κάνετε με ανεπάρκεια ή περίσσεια οιστρογόνων;

λυπημένη γυναίκα

Τα υπερβολικά χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων οδηγούν σε συχνές εναλλαγές της διάθεσης στις γυναίκες, καθώς και έλλειψη επιθυμίας για ζωή, μειωμένη λίμπιντο, προβλήματα ύπνου, αίσθημα υπερκόπωσης, αίσθημα παλμών, εξάψεις και ρίγη στο σώμα.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αρνητικές επιδράσεις διεγείροντας το σώμα μας να παράγει οιστρογόνα σε υψηλότερες συγκεντρώσεις. Αυτό μπορεί να γίνει με περισσότερη σωματική δραστηριότητα και αθλήματα, καθώς και με την τακτική κατανάλωση μιας σειράς τροφών πλούσιων σε φυτοοιστρογόνα – κουνουπίδι, σολομό, θαλασσινά, μπακαλιάρο, φασόλια, μπιζέλια, πίτουρο, καθώς και την πρόσληψη καθαρού καφέ. τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Περίεργος:

Μια σειρά από βότανα όπως το sming και η μηδική μπορούν επίσης να λειτουργήσουν γόνιμα και να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα φυσικά επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα σας. Η αύξηση των επιπέδων οιστρογόνων εκφράζεται στη συσσώρευση περίσσειας λίπους και κατακράτησης νερού. Αν θέλετε να ομαλοποιήσετε τα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης στο σώμα σας, πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά από την οικογένεια των Σταυροφόρων όπως μπρόκολο, παντζάρια και λαχανάκια Βρυξελλών, καθώς και να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ .

Τι είναι η προλακτίνη;

προλακτίνη

Όπως προαναφέρθηκε, η προλακτίνη είναι ο κύριος ένοχος στη σύνθεση γάλακτος και το πρήξιμο του γυναικείου στήθους στην ενήλικη ζωή.

Για να το συνθέσει σωστά η υπόφυση, πρέπει επίσης να υπάρχουν πολλές από τις ακόλουθες ορμόνες: οιστρογόνα, προγεστερόνη, ινσουλίνη και ορμόνες των επινεφριδίων.

Τι να κάνετε με ανεπάρκεια ή περίσσεια προλακτίνης;

Θηλυκός πονοκέφαλος

Η μείωση των επιπέδων προλακτίνης συνήθως ειδοποιεί το σώμα για πιθανά προβλήματα με την υπόφυση.

Άλλοι παράγοντες σηματοδότησης μπορεί επίσης να είναι η υπερβολική απελευθέρωση ιδρώτα ή λευκών εκκρίσεων από τις θηλές του θώρακα, καθώς και ένα αυξημένο αίσθημα δίψας και συνεχής πονοκέφαλος.

Τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα προλακτίνης συνδέονται με τη δυνατότητα μιας σειράς εξαιρετικά επικίνδυνων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του ερυθηματώδους λύκου, της υποβιταμίνωσης, της αρθρίτιδας, της υπόφυσης ή του καρκίνου των πολυκυστικών ωοθηκών.

Σε περίπτωση που τα επίπεδα προλακτίνης στο σώμα σας δεν έχουν αρμονική συγκέντρωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας σχετικά με τη μετάβαση σε εξειδικευμένη ορμονοθεραπεία ή άλλες θεραπείες, ειδικά εάν είστε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ή θηλάζετε. Για μεγαλύτερο, πιο σφιχτό στήθος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα OvaShape που είναι δημοφιλής στην Ελλάδα.

Previous
Nocotinal: η νέα φυσική υποστήριξη για τη διακοπή του καπνίσματος είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα
Next
Μπορεί το Hear Complex να βοηθήσει πραγματικά στην ανάκτηση της ακοής;

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *