Πώς να επιταχύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών

Sin categoría

μαλλιά, όγκος, γυναίκαΤο 90% από εμάς έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του την απόγνωση ενός κούρεματος που έχει πάει στραβά. Αλλά όχι μόνο αυτό, για να περάσουμε σε μια χαρούμενη εμφάνιση με μια σύντομη περικοπή παίρνουμε το πολύ μια ώρα, αν μετά θέλουμε να επιστρέψουμε σε μακριά μακριά μαλλιά και, θα πρέπει να περιμένουμε (αν όλα πάνε στη σωστή κατεύθυνση ) τουλάχιστον δύο χρόνια! Αυτό είναι το πιο ροζ των προσδοκιών που υπαγορεύει ο σκληρός νόμος της τριχοφυΐας. Αλλά μην αποθαρρύνεστε, υπάρχει κάτι που πραγματικά λειτουργεί για να κάνουμε τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Όπως πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε (ειδικά οι γυναίκες) σε ιστολόγια, σε φόρουμ αφιερωμένα στην ομορφιά, στα διαφορετικά κανάλια του You Tube, σε βιβλία και περιοδικά υπάρχουν πολλά (μερικές φορές πάρα πολλά) άρθρα που, με τίτλους υψηλών τόνων, υπόσχονται με περισσότερα ή λιγότερο θαυματουργές θεραπείες για να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν αρκετά εκατοστά κάθε μήνα. Όλα ψεύτικα! Σε αυτό το άρθρο δεν υποσχόμαστε να αποκαλύψουμε το μυστικό του Rapunzel, αλλά προτείνουμε μια σειρά από συμβουλές που έχουμε δοκιμάσει άμεσα και που πραγματικά λειτούργησαν.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η μαγεία δεν υπάρχει αλλά περισσότερο από το να μιλάμε για τα προϊόντα και τις «στάσεις» που ευνοούν την επιμήκυνση των μαλλιών, θέλουμε μια στιγμή να εστιάσουμε σε εκείνα που επιβραδύνουν την ανάπτυξη ή σε ορισμένες περιπτώσεις την εμποδίζουν. Υπάρχουν λοιπόν πολλές προφυλάξεις και προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη εκείνων των παραγόντων που δεν κάνουν τα μαλλιά μας να μεγαλώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Εδώ είναι για εσάς.

Για λαμπερά και λαμπερά μαλλιά επιλέξτε φυσικά προϊόντα όπως το Rechiol ή το Grow Ultra !

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

αυξανόμενα μαλλιάΠρώτα απ ‘όλα, για να καταλάβουμε πώς να κάνουμε τα μαλλιά μας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα ή πώς να αυξάνουμε τον αριθμό τους, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν το τριχωτό της κεφαλής και τα ωοθυλάκια.

Ως εκ τούτου, όπως αναμενόταν, οι προσπάθειές μας δεν πρέπει να επικεντρωθούν στην αγορά προϊόντων που υπόσχονται να αναζωογονήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών ή ακόμη και να επιμηκύνουν τα υπάρχοντα.

Αυτό που πρέπει να εργαστεί είναι η «υγεία» του τριχωτού της κεφαλής, η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και η δύναμη της ίδιας της δομής της τρίχας. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε όμορφα, λαμπερά, δυνατά, αφράτα και πιο μακριά μαλλιά σε λιγότερο χρόνο.

ΠΛΥΝΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ

πλύνετε τα μαλλιάΑς ξεκινήσουμε με το πιο απλό πράγμα. Μια από τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε, είναι ότι είναι πραγματικά πολύ σημαντικό, είναι να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με κυκλικές κινήσεις, όταν κάνετε λούσιμο.

Με αυτόν τον τρόπο, με εύκολο και δωρεάν τρόπο, διεγείρει αποτελεσματικά την κυκλοφορία του αίματος, η οποία βοηθά το τριχωτό της κεφαλής να θρέψει τα αναπτυσσόμενα μαλλιά. Η καλύτερη κίνηση για εκτέλεση ξεκινά από τον αυχένα. Περιλαμβάνει μικρές κυκλικές κινήσεις ταυτόχρονα με όλα τα δάχτυλα μέχρι το μέτωπο και τους κροτάφους.

Τα στάδια της ανάπτυξης των μαλλιών

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας προκειμένου να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά. Ο κύκλος ανάπτυξης των μαλλιών αποτελείται από τρεις διαφορετικές φάσεις: Anagen, Catagen και Telogen.

 • Anagen Phase: Τα μαλλιά σας μεγαλώνουν περίπου μια ίντσα το μήνα και πιο γρήγορα το καλοκαίρι από ό, τι το χειμώνα. Η φάση ανάπτυξης, ή φάση αναγέννησης, διαρκεί κατά μέσο όρο 3-5 χρόνια, για μέσο μήκος μαλλιών 30-70 εκατοστά. Η αναγενής φάση είναι γενικά μεγαλύτερη στους Ασιάτες και μπορεί να διαρκέσει έως και 7 χρόνια με τρίχες ικανές να μεγαλώσουν έως και 1 μέτρο.
 • Φάση Catagen: Στο τέλος της φάσης αναγέννησης, τα μαλλιά εισέρχονται στη φάση του catagen. Μια σύντομη μεταβατική φάση που διαρκεί περίπου δέκα ημέρες.
 • Telogen Phase: Τέλος, τα μαλλιά μπαίνουν στην τελογενή φάση, μια φάση ανάπαυσης όταν τα μαλλιά απελευθερώνονται και πέφτουν. Το ωοθυλάκιο παραμένει στη συνέχεια ανενεργό για 3 μήνες μετά από το οποίο η διαδικασία ξεκινά ξανά. Κάθε θυλάκιο τρίχας είναι ανεξάρτητο και περνάει από τον κύκλο ανάπτυξης σε διαφορετικούς χρόνους, διαφορετικά όλα τα μαλλιά θα έπεφταν ταυτόχρονα. Αντίθετα, έως και 80 τρίχες χάνουν κατά μέσο όρο την ημέρα σε υγιή μαλλιά.

Η τριχόπτωση, η αραίωση των μαλλιών και τα προβλήματα ανάπτυξης εμφανίζονται όταν διακόπτεται ο κύκλος ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να προκληθεί από καταστάσεις όπως μεταβολικές ανισορροπίες, ασθένειες ή κακή διατροφή.

ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟDΟΝΤΑ

Αυτός ο τύπος διαδικασίας, εάν πραγματοποιείται με σαμπουάν, προκαλεί το τελευταίο να παραμένει σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο το προϊόν να είναι το σωστό. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν πλένετε τα μαλλιά σας πρέπει να επιμένετε πολύ στις ρίζες και λίγο στο μήκος των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, είναι σημαντικό να μην τρίβετε το σαμπουάν σε όλα τα μαλλιά σας, απλά χαϊδεύετε απαλά τα μήκη με λίγο προϊόν και ξεπλένετε αμέσως.

Εάν με την πάροδο του χρόνου ή την ανάπτυξη, παρατηρήσατε σημαντική μείωση στα μαλλιά σας και / ή επιβράδυνση της ανάπτυξής τους, είναι πιθανό ότι η αιτία να είναι η λεγόμενη λιπαρή πιτυρίδα.
Αυτό το πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με την κλασική πιτυρίδα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, ακριβώς επειδή … δεν φαίνεται. Είναι στην πραγματικότητα ένα στρώμα περίσσειας σμήγματος που φράζει με απλά λόγια τους βολβούς των μαλλιών, εμποδίζοντας έτσι τα μαλλιά να αναπτυχθούν ελεύθερα, καθιστώντας τα πολύ λεπτά και εύθραυστα. Σε αυτή την περίπτωση, μια λύση θα μπορούσε να είναι η χρήση σαμπουάν χωρίς SLS και / ή χωρίς SLES. Απελευθερώνοντας τους φραγμένους πόρους, τα μαλλιά θα είναι ελεύθερα να αναπτυχθούν ελεύθερα (όχι μόνο εκείνα που ήδη υπάρχουν, αλλά και αυτά που έχουν ακόμη γεννηθεί) και έτσι θα τους επιτρέψουν να αναπτυχθούν με τη μέγιστη διάμετρό τους.

Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν έχετε αυτό το είδος προβλήματος, σας συμβουλεύουμε να μην αφήσετε τα διάφορα κόλπα που συχνά αποδεικνύονται άχρηστα (όπως το περίφημο φάρμακο με βάση τη μαγιά μπύρας) και να επιλέξετε ένα λεπτό προϊόν ικανό να ενισχύσει τα μαλλιά από τη ρίζα. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας είναι δυνατά και υγιή και δύσκολα θα σπάσουν. Για τον ίδιο σκοπό, υπάρχουν και προϊόντα σε φόρμουλα σπρέι, χωρίς ξέβγαλμα που είναι ικανά να κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και πυκνά.

Υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών … Φυσικά

Η φύση αφαιρεί, η φύση δίνει. Βάσει αυτής της αρχής, όπως συμβαίνει με όλα όσα σχετίζονται με τη φύση και τον άνθρωπο, η φύση προσφέρει ουσίες και προϊόντα ικανά να εξισορροπήσουν καταστάσεις τριχοειδούς ευθραυστότητας οποιουδήποτε είδους. Από τη βιταμίνη Β12 που οξυγονώνει τους βολβούς των μαλλιών προς όφελος της υγιούς ανάπτυξης, έως τη βιταμίνη C, ικανή να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και τα ωοθυλάκια, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτά τα προϊόντα, ικανά να επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, όντας φυσικά, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για όσους έχουν μια ευαίσθητη ή ήδη παραβιασμένη κατάσταση.

Πώς να επιταχύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών

Υπάρχουν μέθοδοι, ή μάλλον πρακτικές συμβουλές, για να επιταχυνθεί η φυσική ανάπτυξη των μαλλιών. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

 1. Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη και βιοτίνη.
 2. Χρησιμοποιήστε ήπια σαμπουάν.
 3. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό.
 4. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση σεσουάρ και πιάτων.
 5. Αποφύγετε τη χρήση πολύ επιθετικών χρωστικών ή βαφών.
 6. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
 7. Εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών τουλάχιστον δύο φορές το μήνα.
 8. Προστατέψτε τα από τον ήλιο με κατάλληλα προϊόντα.

ΒΡΑΧΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΜΑ: ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΚΑΣΑΝΑ

Μιλήσαμε μόνο για το πόσο σημαντικό είναι να καθαρίσετε τους φραγμένους πόρους και να επανενεργοποιήσετε την κυκλοφορία. Για να ευνοήσετε και τα δύο πράγματα, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα για να τρίψετε το τριχωτό της κεφαλής.

Στοχεύοντας πάντα σε προϊόντα με λεπτές φόρμουλες, θα ήταν αρκετό να χρησιμοποιείτε το προϊόν μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα βοηθήσει την αποτοξινωτική δράση στο τριχωτό της κεφαλής και θα εντείνει τη δράση του μασάζ, η οποία με τη σειρά της θα ενεργοποιήσει την κυκλοφορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

στέγνωμα μαλλιώνΤόσο για να αποκτήσετε ένα άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και για να έχετε μια δράση «υποστήριξης» για τα προϊόντα για τα οποία μιλήσαμε ήδη, είναι θεμελιώδους σημασίας να φροντίσετε το μήκος. Για μια υγιή και ρέουσα τρίχα είναι απαραίτητο να αποτρέψετε το σπάσιμο των μαλλιών.

Είναι απαραίτητο να προστατευτείτε από τον ήλιο. Η χρήση ισιωτικών και στεγνωτήρα μαλλιών θα πρέπει επίσης να περιορίζεται στο ελάχιστο και, αν είναι αδύνατο, να προστατεύει τα μαλλιά με ένα συγκεκριμένο προϊόν.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Ένας άλλος θεμελιώδης ρόλος θα μπορούσαν να διαδραματίσουν συμπληρώματα βιταμινών ή παρόμοιων ουσιών που μπορούν να ενισχύσουν τόσο τα νύχια όσο και τα μαλλιά και, επομένως, να βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους. Η συμβουλή μας είναι να ρωτήσετε τον φαρμακοποιό σας πριν επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στο πρόβλημά σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι το κατάλληλο για εσάς.

Λοιπόν, σας είναι όλα ξεκάθαρα; Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτές οι συμβουλές δεν είναι η λεγόμενη «κόκκινη ρέγγα». Ακολουθώντας αυστηρά αυτά τα βήματα, τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Previous
Xtreme Power Belt – Ζώνη για διαμορφωμένες και στενές φιγούρες! Τιμή και κριτικές πελατών;
Next
Met Form – Επισκόπηση του συμπληρώματος για καθαρισμό και απώλεια βάρους. Γνώμες για διαδικτυακά φόρουμ και τιμές στην Ελλάδα

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *