Το αλκοόλ στη φωτεινή και σκοτεινή πλευρά του

Sin categoría

Αλκοόλ

ΜΕΓΑΛΟ’Το αλκοόλ είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι γνωστό και με επιτυχία αποστάχθηκε από την αρχαιότητα, όταν οι περισσότεροι λαοί δεν είχαν γραφή και πολιτισμό. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά, μπορεί να προκύψουν μια σειρά σοβαρών επιπλοκών, η πρώτη εκ των οποίων είναι ο ψυχικός και σωματικός εθισμός. Ο ΠΟΥ το τοποθετεί στην κατηγορία των σκληρών ναρκωτικών και εξακολουθεί να είναι νόμιμο στις περισσότερες χώρες.

Υπάρχουν πάντα έντονα επιχειρήματα όταν πρόκειται για αλκοόλ. Έχει τόσο τους ένθερμους υποστηρικτές της όσο και τους αντιπάλους της. Είναι σαν οι άνθρωποι να μην μπορούν να παραμείνουν ήρεμοι όταν πρόκειται για αυτόν.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι αλκοολικοί αποτελούν μάστιγα στην κοινωνία και την οικογένειά τους. Εκτός από τον αριθμό των καταγγελιών που σχετίζονται με το ήπαρ και τη διακοπή των διαφόρων λειτουργιών του σώματος στις οποίες μπορεί να οδηγήσει, συνήθως συμβαδίζει με αυτό και η ενδοοικογενειακή βία, ο συστηματικός εκφοβισμός των παιδιών και πολλά άλλα πιεστικά προβλήματα. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεπεράσετε τον εθισμό στο αλκοόλ με το Alkotox !

Ξέρατε ότι…?

Ο χημικός τύπος της αλκοόλης είναι CnH2n + 1OH . Αυτά τα σύμβολα συνοψίζουν τις κύριες αλειφατικές αλκοόλες. Η αιθανόλη αποστάχθηκε νωρίτερα από τα άλλα είδη της ομάδας, την οποία οι αρχαίοι μπόρεσαν να ανακαλύψουν, αφήνοντας κατά λάθος τον καρπό να ζυμωθεί σε ζεστό καιρό. Έτσι παίρνουμε το κρασί που καταναλώνουμε με ευχαρίστηση μέχρι σήμερα. Οι Άραβες το ονόμασαν «al-kohl», που σημαίνει «πνεύμα του κρασιού», από όπου προέρχεται και το σύγχρονο όνομα των πνευμάτων.

Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι αν και η βλάβη του αλκοόλ έχει αποδειχθεί, μπορεί επίσης να έχει θετικά χαρακτηριστικά. Με μέτρο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το σώμα, ειδικά για τη σωστή ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και για την κανονική λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι δύο ποτήρια κόκκινο κρασί συστήνονται από τους γιατρούς για να βελτιώσουν τον τόνο κατά τη διάρκεια του δείπνου. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί τύποι αλκοόλ και αυτό το άρθρο θα εξετάσει τα κύρια θετικά και αρνητικά τους.

Η βλάβη του αλκοόλ – αλήθειες και μύθοι

Σταματήστε το αλκοόλ

«Πώς σταματώ το αλκοόλ;» είναι μια ερώτηση που κάνουν ένας ή δύο άνθρωποι. Μια τεράστια συνομιλία από αλκοολικούς προσπάθησε να απαλλαγεί από τον εθισμό τους με δεκάδες τρόπους, αλλά ο δρόμος προς την νηφαλιότητα είναι εξαιρετικά δύσκολος.

Η φυσιολογική δράση του αλκοόλ είναι εξαιρετικά ισχυρή. Όταν η κατανάλωσή του είναι μέτρια οδηγεί στην απελευθέρωση μιας ορισμένης ποσότητας ντοπαμίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, στον εγκέφαλο. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας, ενθουσιασμού και χαράς.

Η επίδραση αρχίζει σταδιακά να εξαφανίζεται μόλις το σώμα αρχίσει τη διαδικασία διαταραχής του αλκοόλ στο αίμα, η οποία οδηγεί σε υπνηλία, απάθεια και ερεθισμό. Είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, είναι καλύτερα σε αυτήν την περίοδο να πιει ένα ποτήρι νερό.

Εάν συνεχίσετε με συστηματική κατανάλωση, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια αλκοολισμού, δημιουργώντας μια ασθενέστερη σύνδεση μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, η οποία οδηγεί σε έλλειψη συγκέντρωσης, μειωμένη ικανότητα σωστού συντονισμού των κινήσεων.

Η φυσιολογική εξάρτηση από το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, διάρροια, τάση για επιθετικότητα και αυτοτραυματισμό, παράνοια και στις πιο ακραίες φάσεις της και οπτικές, ακουστικές και τεκτυλικές παραισθήσεις.

Αλκοολισμός

Ακολουθώντας την αρχή των σκληρών ναρκωτικών, η ανάπτυξη του εθισμού στο αλκοόλ ξεκινά με την απόκτηση ενός ψυχικού, δηλαδή το άτομο αρχικά εξαρτάται επειδή η ουσία το κάνει να αισθάνεται καλά και μπορεί να ξεφύγει από προβλήματα που είναι πραγματικά δύσκολο να επιλυθούν.

Το σώμα σταδιακά συνηθίζει στην τακτική κατανάλωση αλκοόλ και αρχίζει να το θεωρεί μέρος του κανονικού καθημερινού σχήματος. Έτσι συμβαίνει ο σωματικός εθισμός. Αυτό το στάδιο αλκοολισμού περιλαμβάνει συμπτώματα όπως χειραψία, πρήξιμο του προσώπου και των δακτύλων, τακτική αιμορραγία στα μάτια κ.λπ. Για να ηρεμήσετε τα μάτια σας και να φροντίσετε την όρασή σας, εμπιστευτείτε τις σταγόνες της CleanVision .

Η θετική πλευρά του αλκοόλ – Οφέλη και θετικά

κρασί

Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε άλλο στη ζωή, η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο έχει επίσης τα θετικά του. Το κόκκινο κρασί, ξηρό ή επιδόρπιο, περιέχει μεγάλο αριθμό πολυφαινολών, ένα χαρακτηριστικό είδος αντιοξειδωτικών.

Έχουν εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στο σώμα, καθαρίζουν τις αρτηρίες και διεγείρουν το σώμα να κάψει επιβλαβές λίπος και θερμίδες. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα ως προσθήκη στη διατροφή σας είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό συμπλήρωμα στην καθημερινή σας διατροφή και μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην υγιή απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα μείωσε τη συγκέντρωση της λεγόμενης «κακής χοληστερόλης» – LDL. Από την άποψη αυτή πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται συγκεκριμένα για κόκκινο κρασί. Το λευκό δεν έχει αυτές τις ιδιότητες, αλλά η μπύρα έχει.

Βοηθά επίσης στη βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών και στην αποβολή τοξινών από το σώμα. Μια μελέτη δείχνει ότι 330ml μπύρας ημερησίως είναι αρκετά για το σώμα μας να πετάξει επιτυχώς τις επιβλαβείς ουσίες.

Το αλκοόλ έχει επίσης ευεργετική επίδραση στη δραστηριότητα του καρδιαγγειακού συστήματος. Τα άτομα που μπορούν να διατηρήσουν μια μέτρια ημερήσια πρόσληψη υποφέρουν λιγότερο συχνά από ισχαιμική νόσο και έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αυτή η δράση έχει επίσης κάψουλες καρδιάς και υπέρταση Recardio .

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ο μεταβολισμός βελτιώνει επίσης τη δραστηριότητά του εάν ένα άτομο καταναλώνει αλκοόλ σε μετρημένες ποσότητες 3-4 φορές την εβδομάδα. Ακριβώς αυτή η κατανάλωση συνιστάται επίσης σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη δραστηριότητα της χολής τους και να προστατευτούν από τον διαβήτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν μια μελέτη που έδειξε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας, Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, απώλειας ηλικίας και απώλειας πνευματικής ικανότητας μειώνεται έως και 23% σε άτομα που λαμβάνουν μέτριες δόσεις αλκοόλ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μέτριες ποσότητες διεγείρουν το έργο του εγκεφάλου και την κατασκευή νέων νευρωνικών συνδέσεων μεταξύ των επιμέρους ημισφαιρίων.

Αλκοόλ και άνθρωπος – Μια αιώνια ιστορία!

μπάρμαν, κοκτέιλ

Το σημείο καμπής στη σχέση μεταξύ αλκοόλ και ανθρώπου χαρακτηρίζεται από την πρώτη επιτυχημένη απόσταξη της μαγευτικής ουσίας πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Βαβυλώνα. Από αυτή τη στιγμή, καλώς ή κακώς, τα πνεύματα συνοδεύουν την ανθρωπότητα στις περιόδους ανάπτυξης και παρακμής της.

Τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης αλκοόλ έχουν αποδειχθεί και είναι ακόμα δύσκολο να πούμε ποια αναλαμβάνει. Όλοι απόλαυσαν μια κρύα μπύρα μετά τη δουλειά το καλοκαίρι ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το χειμώνα από ένα τζάκι που ακμάζει.

Το κλειδί για μια αρμονική αλληλεπίδραση με το αλκοόλ βρίσκεται στη μέτρια κατανάλωση. Όταν υπερβαίνει ορισμένα ρητά καθορισμένα πρότυπα, μπορεί να αποδειχθεί ότι υπάρχει βλάβη στο σώμα μας.

κόκκινο κρασί, αλκοόλ

Το αλκοόλ πρέπει να λαμβάνεται με μέτρο και ευχαρίστηση για να έχει θετική επίδραση στην υγεία!

Previous
Musculin Active – Μυϊκή μάζα; Ενισχύστε φυσικά τη σωματική σας διάπλαση!
Next
Duo C&P – Ισχυρές κριτικές για συμπλήρωμα απώλειας βάρους

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *