Το μεταβολικό σύνδρομο: τα κριτήρια για τη διάγνωση, διατροφή και συμπτώματα

Sin categoría

μέτρηση του μεταβολικού συνδρόμου της υψηλής αρτηριακής πίεσηςΤο λεγόμενο Μεταβολικό σύνδρομο είναι μια προ-παθολογική κατάσταση που προδιαθέτει σε διάφορες ασθένειες, οι πιο συχνές από τις οποίες είναι: διαβήτης και καρδιακά προβλήματα.
Ας δούμε πώς εκδηλώνεται αυτή η κατάσταση και ποιες είναι οι διαθέσιμες θεραπείες.

Ένα καλό μέρος των υπέρβαρων ατόμων πάσχουν από αυτό που ονομάζεται «μεταβολικό σύνδρομο». Υπολογίζεται ότι περίπου το 25% αυτών των ατόμων επηρεάζονται λίγο πολύ συνειδητά. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι, δυστυχώς, πρόκειται για μια αυξανόμενη τάση και ότι πάνω απ ‘όλα φαίνεται να αφορά όλο και περισσότερους νέους.

Στην πραγματικότητα, αυτό πρέπει να θεωρηθεί μια πραγματική προ-παθολογική κατάσταση στην οποία, το υπερβολικό βάρος, συγκεντρωμένο στην περιοχή της κοιλιάς, σχετίζεται με πολλές διαταραχές, ειδικά στο μέτωπο της καρδιακής κυκλοφορίας.

Άλλοι κίνδυνοι ανάπτυξης ασθενειών

Επομένως, δυνάμει των παραπάνω, τα άτομα με το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο αναπόφευκτα κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους να αναπτύξουν μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Είναι επίσης πιο επιρρεπείς σε απειλητικά για τη ζωή καρδιακά συμβάντα όπως εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές. Πολύ συχνά η ανακάλυψη αυτής της κατάστασης έρχεται αργά και συνήθως ανακαλύπτεται τυχαία, αυτό συμβαίνει επειδή εκείνοι με αυτό το σύνδρομο δεν αισθάνονται άσχημα, δεν έχουν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα συμπτώματα και συχνά δεν συνειδητοποιούν τους κινδύνους που διατρέχουν.

Ένας υπερβολικά καθιστικός τρόπος ζωής, μια λανθασμένη ή μη ισορροπημένη διατροφή, μια υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, μια γενετική προδιάθεση, το κάπνισμα, είναι άλλοι παράγοντες που προδιαθέτουν για την εμφάνιση αυτού του συνδρόμου. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα διαγνωστικά κριτήρια του μεταβολικού συνδρόμου. Για την πρόληψη αυτού του είδους προβλημάτων υγείας, μπορείτε να προσθέσετε Cardio Active ή Idealica στην καθημερινή σας φροντίδα

Μεταβολικό σύνδρομο – κλινικά χαρακτηριστικά

Για να μπορέσετε να βεβαιωθείτε με βεβαιότητα ότι επηρεάζεστε από το μεταβολικό σύνδρομο, είναι πρώτα απ ‘όλα απαραίτητο ο «ασθενής» να έχει κάποια συγκεκριμένα κλινικά χαρακτηριστικά, όπως:

  • Η αύξηση της περιφέρειας στην περιοχή της μέσης (που μαρτυρά παχυσαρκία που συγκεντρώνεται στην κοιλιακή περιοχή). Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα που γιατροί και ειδικοί θεωρούν ότι κινδυνεύουν είναι εκείνα που ξεπερνούν τα 94 εκατοστά για τους άνδρες και τα 80 εκατοστά για τις γυναίκες.
  • Η αύξηση των λεγόμενων τριγλυκεριδίων στο αίμα (πάνω από 150 mg / dl αίματος)
  • Η μείωση της HDL χοληστερόλης, γνωστή και ως «καλή χοληστερόλη» (κάτω από 40 mg / dl για τις γυναίκες και 50 mg / dl για τους άνδρες.
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση (με τιμές άνω των 90 για το ελάχιστο και 130 για το μέγιστο).
  • Υψηλή γλυκόζη αίματος νηστείας (με τιμές άνω των 100 mg / dl).
  • Λιπαρή ηπατική νόσος (πιο γνωστή ως λιπώδες ήπαρ) .

Αθόρυβη ύπαρξη συνδρόμου

Όπως ήδη αναφέρθηκε, επομένως, αυτό το σύνδρομο μπορεί να θεωρηθεί «σιωπηλό» (το άτομο που επηρεάζεται από αυτήν την κατάσταση δεν έχει καθόλου επίγνωση της πλήρους εικόνας των συνθηκών υγείας στις οποίες εμπλέκεται και συχνά το γνωρίζει τυχαία όταν διενεργεί ορισμένες διασταυρούμενες εξετάσεις, ειδικά εξετάσεις αίματος, τις οποίες ο γιατρός συνταγογραφεί ακριβώς για να επαληθεύσει εάν υπάρχει κίνδυνος). Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν καρδιολογικές εξετάσεις και, όπως ήδη αναφέρθηκε, να μετρηθεί η μέση.

Επομένως, όσοι πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο κινδυνεύουν πραγματικά πολύ και γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να παρέμβουμε το συντομότερο δυνατό . Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος δράσης;

Ο σωστός τρόπος δράσης με το μεταβολικό σύνδρομο

χοντρή κοιλιά

Για να επαναφέρετε τον μεταβολισμό στην ιδανική του ισορροπία, είναι πρώτα απ ‘όλα απαραίτητο να χάσετε βάρος για να μειώσετε τον αγγειακό κίνδυνο και οποιαδήποτε βλάβη στην καρδιά και τις αρτηρίες που προκαλείται αναπόφευκτα από την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Εν ολίγοις, πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να ακολουθήσετε μια δίαιτα που θα πρέπει να επικεντρωθεί σε τρόφιμα χαμηλών θερμίδων και χαμηλών γλυκαιμίων, αλλά ταυτόχρονα πλούσια σε φυτικές ίνες και πολύ σημαντικά αντιοξειδωτικά.

κακές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ξεχάσετε

φρούτα και λαχανικάΦρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, λίγο κρέας κατά προτίμηση λευκό και άπαχο, ψάρι, αποξηραμένα φρούτα (με μέτρο) και αρωματικά βότανα και μπαχαρικά για να αντικαταστήσουν το αλάτι , είναι μερικοί από τους ακρογωνιαίους λίθους για να εστιάσετε τη νέα δίαιτα.

Το αλκοόλ, τα γλυκά και οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες πρέπει συνεπώς να μειωθούν δραστικά. Το να τρώτε καλά, ωστόσο, από μόνο του δεν είναι αρκετό, σίγουρα χρειάζεται επίσης τη σωστή ποσότητα κίνησης.

προπόνηση άντρας, απώλεια βάρουςΗ άσκηση τακτικής σωματικής δραστηριότητας βοηθά στη διατήρηση των μεταβολικών παραμέτρων υπό έλεγχο και ταυτόχρονα βοηθά στην καύση του λίπους που έχει συσσωρευτεί στο σώμα. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κάνουμε ποιος ξέρει τι προπόνηση, ένας γρήγορος περίπατος για περίπου 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετός για να βοηθήσει σημαντικά εκείνους που πάσχουν από το μεταβολικό σύνδρομο.

Συνιστάται επίσης πολύ η διακοπή ή η δραστική μείωση του αριθμού των τσιγάρων που καπνίζονται. Όταν υπάρχουν παθολογίες όπως πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπερβολικά υψηλές τιμές χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να συνταγογραφήσει φάρμακα, όπως αναστολείς άσσων, σαρτάνους και / ή διουρητικά και υπογλυκαιμικούς παράγοντες εάν το άτομο έχει διαβήτη.

Βρείτε εδώ τρόπους για να χάσετε βάρος .

Previous
Κρέμα Ostex – Κρέμα για τον πόνο στις αρθρώσεις. Λειτουργεί πραγματικά;
Next
Solesties – Μαγνητικοί πάτοι για ανασκόπηση απώλειας βάρους. Τιμή στην Ελλάδα και απόψεις σε διαδικτυακά φόρουμ

Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *